Cooking Inspiration: Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

3/3/14

Με αφορμή το χθεσινό μου δημιούργημα για τον αγαπημένο μου χαλβά, σκέφτηκα να σας τον παρουσιάσω μέσα από την στήλη Cooking Inspiration


Αφού για σήμερα είναι ότι πρέπει επειδή είναι νηστεία, είναι ένα γλυκό πολύ εύκολο και νόστιμο!




 ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ 



Χρησιμοποίησα: 

-1 κούπα του τσαγιού λάδι 
-2 κούπες του τσαγιού σιμιγδάλι 
-3 κούπες του τσαγιού ζάχαρη 
-4 κούπες του τσαγιού νερό 


Εκτέλεση: 

Σε μια κατσαρολίτσα έβαλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν και να γίνουν σιρόπι. Σε μια άλλη κατσαρολίτσα έβαλα το λάδι και το σιμιγδάλι ώσπου να γίνει καστανό το σιμιγδάλι. Μετά έριξα μέσα το σιρόπι (νερό και ζάχαρη). Πριν όμως είχα βάλει τα αμύγδαλα μέσα στο μίγμα με το σιμιγδάλι και το λάδι να καβουρδιστούν. Ανακάτεψα το μίγμα μέχρι να γίνει μια μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Έπειτα έβαλα σε μια φόρμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το αναποδογύρισα σε μια πιατέλα όπου το πασπάλισα με ζάχαρη και κανέλα. 



Αυτό είναι το αποτέλεσμα! 


Πως σας φαίνεται; 
Σας αρέσει ο σιμιγδαλένιος χαλβάς;


 

20 σχόλια:

  1. τρελένομαι για σιμιγδαλένιο χαλβά! και φαινεται τόσο νόστιμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ τρελαίνομαι! Ναι είναι πολύ γευστικός!

      Διαγραφή
  2. Ο χαλβάς είναι μία από τις αδυναμίες μου!

    Καλή συνέχεια και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συγκεκριμένος χαλβάς μου αρέσει περισσότερο!
      Επίσης καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή
  3. Αγαπώ τον σιμιγδαλένιο χαλβά και φτιάχνω συχνά! Εγώ βέβαια προσθέτω και σταφίδες που τόσο μου αρέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ώρα ιδέα είναι αυτή Μαρία μου!
      Δεν το είχα σκεφτεί να προσθέσω σταφίδες , θα το δοκιμάσω και θα σου πω!

      Διαγραφή
  4. Ωραιος φαινεται, αν και προτιμω τον αλλον χαλβα χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιον εννοείς Κατερίνα τον Φαρσάλων ή τον άλλον τον σουσαμένιο;
      Έμενα αυτός είναι ο αγαπημένος μου, τον Φαρσάλων το τρώω αλλά δεν τρελαίνομαι και τον σουσαμένιο δεν τον αντέχω δεν μου αρέσει η γεύση του.

      Διαγραφή
  5. Από τα αγαπημένα μου γλυκά παρόλο που είναι χωρίς σοκολάτα χαχα! Τον φτιάξαμε κι εμείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ω ρε Ελευθερία τι μας κάνεις!! Τέλειος!!!
    Καλοφάγοτος. <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι για τον χαλβά αλλά όταν τον φτιάχνω βάζω πολλούς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα γιατί στην νηστεία δεν έχεις και πολλές επιλογές στα γλυκάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μόνο ο συγκεκριμένος μου αρέσει!
      Ωραία και η δική σου εκδοχή!

      Διαγραφή
  8. Γιαμ γιαμ!!! Τρελαίνομαι για χαλβά! Σε όλες του τις εκδοχές. Αλλά ο σιμιγδαλένιος είναι κόλαση...
    Εμείς βάζουμε και μέλι (ή μόνο μέλι θα σε γελάσω)! Και τώρα μόλις είδα και μια συνταγή με πορτοκάλι!
    Σου βάζω ιδέες για τον επόμενο χαλβά! :Ρ
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως έχω μαζέψει πολλές ιδέες για τον επόμενο!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. αχ και το σκεφτομουνα να φτιαξωωωωω......την με κολλαζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αχχχχχχχχχχχχχχχ...τωρα κανω και αλλον!!φαγωθηκε της προηγουμενης βδομαδας!!!τρελαινομαι!ακριβως την ιδια συνταγη απλα ριχνω στο σιροπι καννελα και γαρυφαλλο και μια φλουδα πορτοκαλιου!!!!!!!!τελειος...μακιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είναι πολύ νόστιμος!
      Αυτήν είναι η κοινή συνταγή!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου❣
Thank you for visiting my blog❣

Copyright © by Diary Of A Beauty Addict. All rights reserved. Designed By El Design

UP
Blogger Widget