Blogger Tips: Πως και γιατί δημιουργώ το δικό μου blog;

29/8/14Συχνά δέχομαι μηνύματα με ερωτήσεις σχετικά με την δημιουργία ενός προσωπικού blog , έτσι αποφάσισα να απαντήσω στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σας.

Blogger Tips: Πως και γιατί δημιουργώ το δικό μου blog;
Blogger Tips: Πως και γιατί δημιουργώ το δικό μου blog;


 Για ποιον λόγο να ξεκινήσω ένα blog; 

Πριν προβείτε στην δημιουργία του θα πρέπει να έχετε σκεφτεί καλά τον σκοπό που θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας blog, δηλαδή το κυρίως θέμα που θα γράφετε και θέλετε να μοιραστείτε. 

Αν και για μένα ένα προσωπικό blog περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του εαυτού μας δηλαδή μπορούμε να μιλήσουμε για ομορφιά και συγχρόνως να γράψουμε και την άποψη μας για ένα βιβλίο, μπορούμε να δείξουμε τα νέα μας παπούτσια και να μαγειρέψουμε, μπορούμε να γράψουμε κάποια δική μας ιστοριούλα και να δείξουμε και κάποιες από τις προσωπικές μας στιγμές με φωτογραφίες, γενικά το blog είμαστε εμείς και όχι κάτι απρόσωπο

Για αυτό διαφωνώ κάθετα με την δημιουργία ενός blog ως μέσο για τα δωρεάν προϊόντα, όπου αυτό το συναντάμε περισσότερο σε blog ομορφιάς, εκεί βλέπεις blogs να είναι χωρίς περιεχόμενο με αναρτήσεις που βασίζονται σε αντιγραφές από αλλά site. 

Στο blog γράφεις ΜΟΝΟ ότι σου αρέσει και θέλεις να μοιραστείς με άλλους, αυτός πιστεύω ότι είναι ο σκοπός του, γιατί αποτελεί τον προσωπικό μας χώρο και αφήνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας. 
 Η δημιουργία ενός blog είναι δωρεάν; 

ΝΑΙ μπορείτε ΔΩΡΕΑΝ να δημιουργήσετε το δικό σας blog ενεργοποιώντας το από το www.blogger.com

Σαφώς μπορεί να υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες όμως εγώ θα σας μιλήσω για την συγκεκριμένη που την έχω μελετήσει. 
Ποια η διαδικασία δημιουργίας ενός blog; 

Αρχικά πρέπει να έχετε ένα email από www.google.com , δηλαδή ένα gmail

Αν δεν έχετε η δημιουργία είναι πολύ απλή, πηγαίνετε στην διεύθυνση www.google.com, πατάτε εκεί που λέει "Gmail", έπειτα "Δημιουργία λογαριασμού" και γράφετε τα στοιχεία σας.Στην συνέχεια πηγαίνετε στην διεύθυνση www.blogger.com και κάνετε είσοδο με το λογαριασμό google που έχετε ή που δημιουργήσατε πριν. 


Πατήστε "Νέο ιστολόγιο", σας ανοίγει ένα παράθυρο όπου εκεί πρέπει να κάνετε μια σωστή επιλογή του τίτλου και της διεύθυνσης του blog, η οποία θα είναι και μόνιμη, διότι δεν είναι ωραίο να αλλάζεις διεύθυνση και όνομα όταν ήδη έχει γίνει γνωστό το blog σου. Επιλέγετε ένα πρότυπο, προτείνω να βάλετε το απλό για αρχή, όμως μετά μπορείτε να το αλλάξατε. Και τέλος πατήστε το πορτοκαλί πλήκτρο "Δημιουργήστε ένα ιστολόγιο".
 Αυτό ήταν μόλις δημιουργήσετε το δικό σας blog! 
Πως ρυθμίζω την σχεδίαση; 

Από τον "Πινάκα Έλεγχου" επιλέγετε "Πρότυπο" και στην συνέχεια "Προσαρμογή". Από εκεί ρυθμίζετε όλα όσα υπάρχουν στο blog σας και μπορείτε να δείτε και τις αλλαγές από κάτω πριν το αποθηκεύσετε. 

Όποτε πειραματιστείτε άφοβα και δείτε τις αλλαγές από κάτω αν σας αρέσουν, τίποτα δεν χαλάει αν δεν πατήσετε αποθήκευση. 


Όταν καταλήξετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα πατήστε "Εφαρμογή στο ιστολόγιο".
 Τι να προσέξω στην σχεδίαση; 

Ο σχεδιασμός ενός blog είναι πολύ σημαντικό κομμάτι διότι είναι αυτό που κάνει τον αναγνώστη να μείνει ή να φύγει!

Για αυτό επιλέξτε χρώματα και γραμματοσειρές που δεν κουράζουν, δείτε το blog σας και εσείς από την πλευρά του αναγνώστη και έτσι θα βρείτε το ιδανικό για εσάς αλλά και για τους υπόλοιπους. 

Αποφύγετε τα έντονα χρώματα για φόντο πχ φούξια, κίτρινο κτλ, επιλέξτε σε παστέλ αποχρώσεις ή και λευκό, όπως επίσης τις τεράστιες γραμματοσειρές ή τις πολύ μικρές και τα έντονα χρώματα στο κείμενο ανάρτησης , επιλέξτε κανονικές και σε συνηθισμένο χρώμα μαύρο. 
Πως δημοσιεύω μια ανάρτηση; 

Έφτασε η ώρα να δημοσιεύσετε την πρώτη σας ανάρτηση! 

Πηγαίνετε στον "Πινάκα Έλεγχου" επιλέγετε το μολυβάκι που φαίνεται πάνω.Στην συνέχεια γράφετε τον τίτλο ανάρτησης που είναι πολύ σημαντικός, από άποψη ο αναγνώστης να βρίσκει την συγκεκριμένη ανάρτηση. Έπειτα γράφετε το κείμενο σας που θέλετε να μοιραστείτε και αν θέλετε πρόσθετε και εικόνες
Βάζετε ετικέτες συνήθως είναι μια λέξη που αντιπροσωπεύει την συγκεκριμένη ανάρτηση πχ μόδα, ομορφιά, μαγειρική κτλ, αυτό βοηθάει εσάς περισσότερο (αλλά και τους αναγνώστες αν το τοποθετήσετε το gadget "Ετικέτες").


Μπορείτε να κάνετε "Προεπισκόπηση" της ανάρτησης πριν την δημοσιεύσετε για να δείτε πρώτοι πως θα φαίνεται και να διορθώσετε τυχόν λάθη και σας συμβουλεύω να το κάνετε κάθε φορά για να ελέγχετε και να δημοσιεύετε σωστά

Όταν είστε σίγουροι πατήστε το πορτοκαλί κουτάκι "Δημοσίευση" και μόλις δημοσιεύσετε την πρώτη σας ανάρτηση! 

Την ίδια διαδικασία θα ακολουθείτε πάντοτε για την δημιουργία μιας νέας ανάρτησης. 


Τοποθέτηση  gadget "Ετικέτες"
Διάταξη=>Προσθήκη gadget=>Ετικέτες Ελπίζω να βοήθησα αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό blog και δεν γνώριζαν τον τρόπο, και να έχετε στον νου σας όταν λέμε «προσωπικό» εννοούμε ότι εκεί γράφουμε και μοιραζόμαστε πράγματα που μας ανήκουν και όχι κείμενα που κάνουμε αντιγραφή από αλλά πιο γνωστά site διότι τότε χάνετε η μαγεία του blogging

Γιατί το blogging είναι εθισμός!

Επίσης άλλο ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι γράφουμε είναι αυτά που θέλουμε να μοιραστούμε και όχι αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε για τον εαυτό μας, ίσως να το δουν χιλιάδες ίσως και όχι, για αυτό πριν το δημοσιεύσετε πρέπει να το έχετε διαβάσει.

Ο καλύτερος αναγνώστης είστε εσείς!

 Άλλο ένα θέμα που ήθελα τέλος να θίξω είναι οι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ σε ένα blog, μην περιμένετε ότι την μια μέρα που θα το δημιουργήσετε την επομένη να έχετε 1000+ αναγνώστες , οι αναγνώστες προσελκύονται από το περιεχόμενο του blog. 

Ξεκινήστε σαν να έχετε πάρα πολλούς αναγνώστες, μην μιζεριάζετε, αφιερώστε τον ίδιο χρόνο και αγάπη για την δημιουργία ανάρτησης που θα κάνατε αν είχατε 1000+ και για τον ένα και μοναδικό αναγνώστη που ίσως έχετε, για αρχή μπορεί να είναι ο εαυτό σας. 

Υιοθετήστε το δικό σας στυλ και μην ψάχνετε να βρείτε πως γράφουν για να το μιμηθείτε, ασφαλώς και μπορείτε να δείτε και να πάρετε ιδέες και από αλλά blogs και να τα προσαρμόσετε στον δικό σας τρόπο έκφρασης. 

Να γράφετε όπως ακριβώς σας αρέσει να διαβάσετε ένα ποστ σε ένα blog με αυτό το κριτήριο συνέχεια θα βελτιώνεστε, το ίδιο κριτήριο να έχετε και στον σχεδιασμό του.


Αυτά ήταν όλα όσα ήθελα να μοιραστώ σε αυτό το blog με τους νέους bloggers! 


Είμαι εδώ για να απαντήσω στις τυχόν απορίες/ερωτήσεις σας και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να τις αφήνετε σε facebook,twitter,google+ και instagram βάζοντας το hashtag #AskEleftheria


Αν θελήσετε βοήθεια στον σχεδιασμό του blog σας, πληροφορίες εδώ, καθώς μπορείτε να μου στείλε και μήνυμα στο email: eleftheraki0000@gmail.com. 

Να θυμάστε:
Tο blog δεν είναι επάγγελμα, είναι χώρος δημιουργίας και ψυχαγωγίας!14 σχόλια:

 1. Ελευθερία μου βρήκα πολύ σαφείς τις οδηγίες σου. μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά κάποιον στο ξεκίνημα!
  Μπράβο σου ...το βρήκα καλογραμμένο το post!
  Πάνω να τσεκάρω άλλες σχετικές δημοσιεύσεις!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
   Ελπίζω να σε βοηθήσουν οι σχετικές δημοσιεύσεις!
   Φιλάκια πολλά!

   Διαγραφή
 2. δεν πιστεύω ότι κάποιος άλλος θα μιλούσε αναλυτικότερα!! υπέροχο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνα, να ΄σαι καλά!

   Διαγραφή
 3. Εντάξει Ελευθερία μου, ένα εξαιρετικό, αναλυτικό και κατανοητό post!
  Μπράβο σου κορίτσι μου! Σε χαίρομαι κάθε φορά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
   Προσπάθησα να εξηγήσω με απλά λόγια τι είναι και πως γίνεται ένα blog.
   Καλά να περνάς!
   Φιλάκια!

   Διαγραφή
 4. Μπράβο Ελευθερία μου!!! πολύ ωραία ανάρτηση, απλή, κατανοητή και με ακριβές βήματα!!!! ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο ελευθερία μου εξαιρετική οπως παντα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. έχω διαβάσει αρκετές από τις αναρτήσεις σου σε αυτή την ενότητα & νομίζω ότι θα αναπροσαρμόσω λίγο το blog μου! Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Συγχαρητήρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σε βοήθησαν!

   Διαγραφή

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου❣
Thank you for visiting my blog❣

Copyright © by Diary Of A Beauty Addict. All rights reserved. Designed By El Design

UP
Blogger Widget