Αγαπημένη συνήθεια!

21/4/15


Σήμερα κάνω μια διαφορετική ανάρτηση όπου θα σας μιλήσω για την αγαπημένη μου συνήθεια τους τελευταίους μήνες που είναι οι κορεάτικες σειρές

Την οποία την αφιερώνω κιόλας στην αγαπημένη φίλη blogger Κατερίνα του Ταράττω, που πρόσφατα ανακάλυψα ότι της αρέσουν! 

Ίσως για κάποιους φανεί λίγο παράξενο το γεγονός ότι βλέπω αυτές τις σειρές, όμως πιστεύω ότι αξίζουν για να τις παρακολουθήσει κάποιος. 

Συνδυάζουν ρομαντισμό, δράση, κωμωδία και δράμα σε σκηνοθεσία και σενάριο που πραγματικά σε καθηλώνουν. Οι ιστορίες κάποιες φορές είναι λίγο εξωπραγματικές όμως παρουσιάζονται με όμορφο τρόπο που κρατάει το ενδιαφέρον σου, με υπέροχα πλανά και τοπία, ολοκληρώνονται συνήθως σε 16-21 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι χορταστικό περίπου μια ώρα. Έχει φυσικά και όμορφους ηθοποιούς λίγο διαφορετικούς από τα πρότυπα που έχουμε συνηθίσει αλλά είναι ωραίοι. Επίσης θα πρέπει να συνηθίσεις να ακούς την γλωσσά γιατί στη αρχή θα είναι κάπως παράξενα.  

Αυτό που θέλω επίσης να σημειώσω είναι ότι διαβάζοντας τις περιλήψεις που δίνονται σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να καταλάβεις την καταπληκτική σειρά που θα δεις και πολλές φορές δεν θέλεις να τελειώσει. 

Ως τώρα έχω δει πάνω από 20 σειρές, με κριτήριο λοιπόν αν θα ξαναέβλεπα την σειρά επέλεξα δέκα και σας τις προτείνω. 


10.That Winter The Wind Blows (2013) 
Ο Ό Σου, είναι γνωστός τζογαδόρος στην περιοχή Τσονγκνταμ, και ζει μια άσκοπη ζωή. Οι γονείς του τον παράτησαν όταν ήταν μωρό και σε νεαρή ηλικία έχασε την πρώτη του αγάπη. Παράλληλα η Ό Γιονγκ είναι η κληρονόμος μιας μεγάλης εταιρίας αλλά ζει μια μοναχική ζωή. Έχασε την όραση της όταν ήταν μικρή και ο πατέρας της έχει πεθάνει πρόσφατα. Ο Ό Σου θα αρπάξει την ευκαιρία να ξεπληρώσει ένα χρέος που έχει παριστάνοντας τον χαμένο αδερφό της Ό Γιονγκ. Παρόλο που παρουσιάζεται μπροστά της με σκοπό να την εξαπατήσει, σύντομα θα αρχίσουν να δημιουργούνται άλλα αισθήματα για την Ό Γιονγκ. 

9.It's Okay, That's Love (2014) 
Ο Τζανγκ Τζε Γιουλ είναι ένας διάσημος συγγραφέας μυστηρίου και ραδιοφωνικός παραγωγός που υποφέρει από ψυχαναγκαστική διαταραχή. Όταν συναντάει την Τζι Χε Σου, μια ειδικευόμενη ψυχίατρο με τα δικά της θέματα, σε μια τηλεοπτική εκπομπή, ο ένας βοηθάει τον άλλο για να ξεπεράσουν τα βαθιά ριζωμένα θέματα τους. Αλλά πώς θα αισθανθούν το αγόρι της Χε Σου, Ντονγκ Μιν, και η κοπέλα του Τζε Γιουλ, Λι Πουλ Ιπ, για την αναπτυσσόμενη οικειότητα τους; 
8. I Miss You (2012) 
Ο Χαν Τζονγκ Γου εργάζεται ως αστυνομικός στο τμήμα ανθρωποκτονιών εδώ και δυο χρόνια και ψάχνει να βρει την πρώτη του αγάπη. Η Λι Σεο Γιον είναι σχεδιάστρια μόδας και συχνά ονειρεύεται πως ο Τζονγκ Γου την ψάχνει απεγνωσμένα και ξυπνάει διακρυσμένη. Ο Κανγκ Χιον Τζουν είναι ένας ψυχρός αλλά χαρισματικός οικονομικός σύμβουλος που προσπαθεί να εκδικηθεί τον Χαν Τζονγκ Γου. 

7.Doctor Stranger (2014) 
Ένας άντρας με υψηλό IQ ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, με παραπάνω από ένα τρόπους. Ο Παρκ Χουν (Λι Τζονγκ Σουκ) μεγάλωσε στη Βόρεια Κορέα για να γίνει γιατρός, από το γιατρό πατέρα του, που είχε λιποτακτήσει στη Νότια Κορέα πριν χρόνια, όπου συνάντησε τη Νοτιοκορεάτισα μητέρα του, πριν συλληφθεί και επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα. Μόλις ο Χουν γίνει ένας επιτυχημένος Καρδιοχειρουργός, κι αυτός λιποτακτεί στη Νότια Κορέα και πάει να δουλέψει στο αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντονγκγου. Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στην περίεργη ζωή του στη Νότια Κορέα, ο Χουν κάνει το καλύτερο που μπορεί, δουλεύοντας στο πλάι του Χαν Τζε Τζουν (Παρκ Χε Τζιν), έναν απόφοιτο του Χάρβαρντ που πρώτος ανακαλύπτει το ταλέντο του Χουν, τραβώντας την προσοχή της Ο Σου Χιον (Κανγκ Σο Ρα), της αρραβωνιαστικιάς του Τζε Χουν και κόρης του Προέδρου του νοσοκομείου. Η αναισθησιολόγος Σονγκ Τζε Χι, έχει μεγάλη ομοιότητα με τη Χαν Σονγκ Χι (και οι δύο παίζονται από την Τζιν Σε Γιον), την κοπέλα του Χουν πίσω στο Βορρά, που ο Χουν θέλει απεγνωσμένα να έρθει να τον βρει. Μπορεί αυτός ο γιατρός διάνοια να κάνει ό,τι μπορεί για να φτιάξει μια καινούρια ζωή γι αυτόν και την αγάπη του στο Βορρά; 6.Emergency Couple (2014)
Η Τζιν Η μια νεαρή διατροφολόγος, γνωρίζεται με τον Τσανγκ Μιν έναν φοιτητή Ιατρικής από πλούσια οικογένεια. Οι δυο τους ερωτεύονται παράφορα και παντρεύονται σύντομα παρά την αντίρρηση της οικογένειας του Τσανγκ Μιν. Ο έγγαμος βίος γρήγορα γίνεται κουραστικός και για τους δυο και γρήγορα οδηγούνται στο διαζύγιο. Χρόνια μετά οι δυο τους συναντιούνται στο ίδιο νοσοκομείο ως ειδικευόμενοι στην ίδια πτέρυγα της Εντατικής. Τώρα θα πρέπει να δουλεύουν μαζί κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του επικεφαλή της Εντατικής Γκουκ Τσον Σου, κρύβοντας την προηγούμενη σχέση τους. 
5.You are Beautiful (2009)
 Οι A,N.Jell είναι ένα διάσημο αντρικό συγκρότημα. Όταν οι φωνητικές χορδές του βασικού τραγουδιστή, Ταε Κουνγκ, πληγώνονται, η εταιρία αναγκάζεται να επιλέξει έναν νέο τραγουδιστή τον Γκο Μι Ναμ. Ο Γκο Μι Ναμ μην μπορώντας να υπογράψει άμεσα το συμβόλαιο, για να μπει στο συγκρότημα, αναγκάζει την δίδυμη αδερφή του να πάρει την θέση του μέχρι να επιστρέψει. Η Γκο Μι Νιο είναι μαθητευόμενη καλόγρια αλλά αναγκάζεται να πάρει την θέση του αδερφού της μεταμφιεσμένη σε αγόρι μέχρι εκείνος να επιστρέψει. Κι έτσι ξαφνικά βρίσκεται να ζει στο ίδιο σπίτι με τρεις πανέμορφους άντρες, τον Ταε Κουνγκ, τον Σιν Γου και τον Τζέρεμι. Παράλληλα ψάχνοντας για την μητέρα της, θα ανακαλύψει την τραγική τύχη των γονιών της και την ανάμιξη που είχε σε αυτή, η διάσημη μητέρα του Ταε Κουνγκ. 
4.Lie To Me (2011) 
Η Γκονγκ Αχ Τζουνγκ είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έχει φτάσει στα 30 και αρχίζει να ανησυχεί για το αν τελικά θα παντρευτεί ποτέ. Μετά από μια εκδήλωση που μετατρέπεται σε εφιάλτη εξαιτίας επίθεσης μελισσών, την κατηγορούν για αυτό το φιάσκο και από την στενοχώρια της μεθάει. Εξαιτίας του ποτού και του αντιϊσταμινικού που της έχει χορηγηθεί, χάνει της αισθήσεις της μπροστά στον Χιουν Κι Τζουν. Ο οποίος την πηγαίνει στο νοσοκομείο. Ο Χιουν Κι Τζουν είναι ένας εργασιομανής πάμπλουτος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει, είναι η δουλειά του. Μετά από μια σειρά παρεξηγήσεων, εξαπλώνεται η φήμη πως οι δυο τους είναι παντρεμένοι και κάθε φορά που συναντιόνται για να λύσουν αυτή την παρεξήγηση, τα πράγματα περιπλέκονται χειρότερα. Γρήγορα, ο ψεύτικος γάμος θα φανεί και στους δυο χρήσιμος στην αντιμετώπιση προσωπικών για τον καθένα προβλημάτων. Και μέσα από αυτό τον ψεύτικο γάμο, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται αληθινά αισθήματα για τους δυο τους. 
3.You Who Came from the Stars (2013) 
 Ο Ντο Μιν Τζουν είναι ένας νεαρός καθηγητής που θεωρείται ακοινώνητος και αγενής από τους συναδέλφους του. Κανείς όμως δεν υποψιάζεται ότι στην πραγματικότητα είναι ένας εξωγήινος που ήρθε στην Γη πριν 400 χρόνια για να συλλέξει δείγματα και εξαιτίας ενός ατυχήματος, δεν κατάφερε να επιστρέψει στον πλανήτη του μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα του σκάφους του. Την ήσυχη ρουτίνα του θα ταράξει η νέα γειτόνισσα του και επίσης σπουδάστρια του στο Κολέγιο, η Τσον Σονγκ Γι. Η Σονγκ Γι, είναι μια ηθοποιός που επειδή ξεκίνησε να παίζει από μικρή ηλικία, δεν κατάφερε να έχει μια σωστή παιδεία. Παρόλο που θεωρείται πολύ διάσημη, τα σχόλια της στο διαδίκτυο γίνονται συχνά ο περίγελος του κόσμου αφού από εκεί φαίνεται η αμάθεια της. Παρόλο που έχει μάθει να έχει ότι ζητήσει, ο νέος γείτονας/καθηγητής της, είναι ασυγκίνητος στην γοητεία της και έτσι αρχικά δημιουργείται μια αμοιβαία αντιπάθεια ανάμεσα τους. 2.Healer (2014–2015) 
 Ο Σο Τζονγκ Χου είναι ένας νεαρός άντρας που δουλεύει κάνοντας "Νυχτερινά Θελήματα" με το κωδικό όνομα "Θεραπευτής". Είναι μια δουλειά που βασίζεται στην μυστικότητα του εργοδότη καθώς και του ίδιου του Θεραπευτή. Αναλαμβάνει κάθε είδους αποστολή έναντι τεράστιας αμοιβής εκτός από φόνο και έχει πάντα επιτυχία δημιουργώντας ένα θρύλο γύρω από το όνομα του. Όταν δέχεται την αποστολή να παρακολουθήσει την Τσε Γιονγκ Σιν, μια επίδοξη ρεπόρτερ που δουλεύει σε σκανδαλοθηρικό περιοδικό, την θεωρεί πολύ εύκολη αποστολή αλλά δεν ξέρει πως είναι απλά η κορυφή ενός επικίνδυνου παγόβουνου. Μια συνομωσία που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια και είχε ως θύματα μια παρέα πέντε ατόμων, αρχίζει να έρχεται στο φως παρασέρνοντας στο πέρασμα της τον Τζονγκ Χου, την Γιονγκ Σιν καθώς και τον διάσημο ρεπόρτερ Κιμ Μουν Χο. 
1.Secret Garden (2010–2011) 
Το δράμα αφηγείται την ιστορία του Κιμ Γουόν Joo (Hyun Bin), ενός φαινομενικά τέλειου ανθρώπου που κρύβει μια αλαζονική και εκκεντρική πλευρά, και της Gil Ra Im (Ha Ji Won), μιας stunt-woman της οποίας η ομορφιά και το σώμα είναι αντικείμενο φθόνου ανάμεσα σε κορυφαίες ηθοποιούς. Μια μέρα πήγαν βαθιά μέσα στα βουνά και μπήκαν σε ένα περίεργο σπίτι, όπου μια περίεργη γιαγιά τους πρόσφερε φαγητό.Την επόμενη μέρα, βρέθηκαν ο ένας στο σώμα του άλλου.....


Όλες οι φωτογραφίες και οι περιλήψεις είναι δανεισμένες από το Gamato Tv, όπου μπορείτε να δείτε όλες τις κορεάτικες σειρές. Αν γίνετε μέλη και θέλετε να γίνουμε φίλοι, το προφίλ μου είναι eleftheria05.


Αυτήν λοιπόν είναι η δική συνήθεια που κάνει τα βράδια μου να περνάνε πολύ όμορφα και διασκεδαστικά! 

Τι λέτε θα τις δείτε;

10 σχόλια:

 1. Αχ, τι ενδιαφερον! Θα τις ψαξω σιγουρα, τρελαινομαι να βλεπω σειρες στο λαπτοπ οταν δεν εχω παρεουλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και μένα μου αρέσει να βλέπω σειρές όμως θέλω να έχουν και τέλος να μην τραβάει χρόνια!

   Διαγραφή
 2. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι υποθέσεις των σειρών, μου άρεσε πολύ το that winter the wind blows και το emergency couple θα προσπαθήσω να τα δω .. Φιλάκια πολλά :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι ωραίες και οι δυο, ετοιμάσου όμως για πολύ κλάμα και γέλιο φυσικά!
   Φιλάκια!

   Διαγραφή
 3. Αααα τι τελεια την ρουφηξα αυτη την αναρτηση την αποθηκευω κιολλας χαχα μα ειναι τοσο υπεροχες οι σειρες τους! Εχω βαλει στο ματι την you are beautiful και το secret garden που μου προτεινες, αλλα και η αδερφη μου εχει δει το can you hear my heart? τρελαθηκε και ολο μου λεει να την δω! Οντως με τις υποθεσεις πολυ περιεργο ποτε δεν πολυ καταλαβαινεις τι λενε :P Σε ευχαριστω για την αναφορα φιλακια ^_^

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που σου άρεσε!
   Και τα δυο είναι πολύ αγαπημένα μου, αφου έχουν πολύ γέλιο άλλα ναι θα βρεις και δράμα με πολύ ρομαντισμό!
   Το "can you hear my heart?" δεν το εχω δει ακόμα, πάντως όλες τις σειρές χαίρεσαι να τις βλέπεις!
   Φιλάκια!

   Διαγραφή
 4. Αχ Ελευθερία και να ξερες τι έκανες. Όλο το χειμώνα τον πέρασα βλέποντας Κορεάτικες ταινίες. Είδα και Γιαπωνέζικες και άλλες Ασιατικές αλλά σαν τις Κορεάτικες δεν με ξετρέλαναν τόσο πολύ παρά ελάχιστες. Τώρα ξανά βλέπω Κορεάτικες ταινίες στο Youtube. Κάτι μου λέει όμως ότι θα αρχίσω τις σειρές. <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι σειρές τους για μένα είναι καταπληκτικές, αν και το σενάριο πολλές φορές ίσως θυμίζει παραμύθι αφου δεν αναποκρίνεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά φανταστικά, έχουν τον τρόπο με την σκηνοθεσία να τα παρουσιάζουν τόσο όμορφα που δεν θες να ξεκολλήσεις!
   Θεωρώ ότι είναι πολλά επίπεδα πάνω απο τις ελληνικές σειρές γιατί όταν βλέπεις μια σειρά θες να περάσεις όμορφα την ώρα σου και να ξεφύγεις ίσως απο τα προβλήματα που σε απασχολούν και όχι να δεις τις χυδαιότητες του καθενός!

   Διαγραφή
 5. Ελευθερία μου δεν είχα αναζητήσει ποτέ κάτι ανάλογο! Με συναρπάζει η ιδέα του να δω αυτές τις σειρές καθώς εκτός των άλλων θα με βάλουν και στο κλίμα ενός άλλου πολιτισμού! Σ'Ευχαριστώ πολύ!!! Φιλιά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν δεις μια σειρά μετά θα κολλήσεις, τα παρουσιάζουν τόσο όμορφα!
   Φιλάκια!

   Διαγραφή

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου❣
Thank you for visiting my blog❣

2012-2018 Copyright © by Diary Of A Beauty Addict. All rights reserved. Designed By El Design

UP
Blogger Widget