6 βήματα για την δημιουργία blog║ El Design FREE Courses

18/6/17

Όλο αυτό το διάστημα που δεν ήμουν συνεπής στο blog, είχα τον χρόνο να σκεφτώ τι ακριβώς είναι για μένα το Diary Of A Beauty Addict και τι θέλω να κάνω μέσα από αυτό, κατέληξα ότι η δημιουργία του ήταν η δική μου ψυχοθεραπεία, αφήνοντας στην άκρη ότι με στεναχωρούσε και επικεντρώνοντας μόνο στα θετικά συναισθήματα και στα όμορφα πράγματα. Με γεμίζει να μοιράζομαι τις εντυπώσεις και τις γνώσεις μου που σταδιακά βελτιώνονται. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τα El Design FREE Courses!

6 βήματα για την δημιουργία blog║ El Design FREE CoursesΔιατηρώ το παρόν ιστολόγιο από 1 Σεπτεμβρίου 2012 και παράλληλα ασχολήθηκα με την σχεδίαση προτύπων blogger, που συνεχώς μαθαίνω νέες δυνατότητες και κάθε δημιουργία γίνεται καλύτερη, έτσι δημιουργήθηκε και το El Design, συνεπώς έχω την εμπειρία στο blogging και στο blog design που θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σου.

Σήμερα ξεκινάει μια σειρά ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα blog ή να το κάνεις καλύτερο, το πρώτο μάθημα αναφέρεται στην Δημιουργία ενός ιστολογίου.


🍒🍒🍒


Κατανόησε τα κίνητρα που σε οδηγούν στην δημιουργία ενός blog

Ξεκινώντας από την αρχή λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις χαρτί και στυλό και να σημειώσεις τα κίνητρα που σε οδηγούν στην δημιουργία ενός ιστολογίου.

Οι ερωτήσεις που πρέπει να σε προβληματίσουν είναι:

Για ποιο λόγο θέλεις να αποκτήσεις ένα blog;
Πρέπει να συλλογιστείς τις θετικές και αρνητικές συνέπειες που θα έχει στην ζωή σου, καθώς χρειάζεται να αφιερώνεις αρκετό χρόνο, οπότε σημαντικό ρολό παίζει η θέληση που θα έχεις.

Ποιο είναι αυτό που σου αρέσει να μιλάς με ενθουσιασμό, γενικά και με τους κοντινούς ανθρώπους;
Εδώ θα βρεις το είδος, αν δεν θέλεις να είναι αποκλειστικά ένα θέμα πχ φωτογραφίας, μαγειρικής, ομορφιάς κτλ., θα βοηθηθείς να προσεγγίσεις το κυρίως θέμα του blog σου, το οποίο θα χαρακτηρίζεται ως προσωπικό ιστολόγιο.

Τι προτίθεσαι να κάνεις ώστε να έχεις υλικό για τις αναρτήσεις σου;
Ένα blog απαιτεί να ενημερώνεσαι και να αγοράζεις πράγματα ή απλά να καταγράφεις τις σκέψεις με όμορφο τρόπο ώστε να είναι ευχάριστο για το αναγνωριστικό κοινό. Για παράδειγμα αν θέλεις να φτιάξεις μια συνταγή μαγειρικής θα πρέπει να έχεις προμηθευτεί τα υλικά, να καταγράψεις την διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα.

Ποιο χαρακτηριστικό σου θα σε κάνει να ξεχωρίζεις;
Σκέψου το στοιχείο που θα σε διακρίνει από τους άλλους bloggers και πίστεψε το, έτσι μόνο μπορείς να προχωρήσεις χωρίς να απογοητεύεσαι αν στην αρχή σε διαβάζουν ελάχιστοι αναγνώστες, σιγά σιγά κτίζεται ένας κολοσσός.


Βρες τον τίτλο και την διεύθυνση του blog σου

Στην συνέχεια έχεις να σκεφτείς το όνομα που θα έχει το ιστολόγιο σου, το οποίο πρέπει να είναι κάτι που σε αντιπροσωπεύει, σχετικό με την θεματολογία του και το σπουδαιότερο να μην ξεχνιέται.

Για παράδειγμα μπορείς να βρεις τον τίτλο του ιστολογίου σου μέσα από αγαπημένα πράγματα όπως καλλυντικά, λουλούδια, χρώματα, αξεσουάρ κ.α. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μια λέξη που υπάρχει στο λεξικό ή μια πρόταση που έχει λεκτική σημασία απλά να είναι εύηχο και να σημαίνει κάτι για σένα.

Αφού καταλήξεις στο όνομα γράψε το ίδιο και στην διεύθυνση που θα αντιστοιχεί στο blog σου με λατινικούς (αγγλικούς) χαρακτήρες, βοηθητικά χρησιμοποίησε αριθμούς ή παύλες (-). Να θυμάσαι ότι η διεύθυνση καθορίζει το ιστολόγιο σου.

Στον τίτλο και συνεπώς στην διεύθυνση προσπάθησε η λέξεις να είναι σύντομες και να μην ξεπερνούν σε πλήθος τις 5. 


Δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ blog από Blogger

Εφόσον βρήκες όνομα και διεύθυνση, ήρθε η στιγμή να αποκτήσεις το δικό σου ιστολόγιο.

Η ιδανική λύση για ένα ΔΩΡΕΑΝ blog είναι ο Blogger, καθώς είναι ασφαλής πλατφόρμα, είναι συνδεδεμένη με τη διαφημιστική πλατφόρμα του Google Adsense και μπορεί να ενσωματώσει το Google Analytics. Μπορείς να αλλάξεις το πρότυπο σου επιλέγοντας από τα διαθέσιμα πρότυπα που έχει ή να πειραματιστείς για κάτι δικό σου. Τελευταίο και κυριότερο είναι εύκολο στην χρήση.


Για να ξεκινήσεις την δημιουργία θα πρέπει να έχεις email στην Google, δηλαδή gmail, στην συνέχεια πήγαινεις στην διεύθυνση www.blogger.com, οπού θα συμπληρώσεις τους κωδικούς σου από το gmail.
6 βήματα για την δημιουργία blog║ El Design FREE Courses

Έπειτα επιλέγεις "Νέο ιστολόγιο", γράφεις τον τίτλο και την διεύθυνση που βρήκες προηγουμένως στα αντίστοιχα πλαίσια και κάνεις κλικ στο πορτοκαλί κουμπί "Δημιουργήστε ένα ιστολόγιο".  Για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις την δημιουργία, η διεύθυνση του blog πρέπει να γράφει ότι είναι διαθέσιμη. Επίσης προσοχή το blogspot.com μπαίνει αυτόματα.


Σχεδίαση του ιστολογίου σου

Μόλις δημιούργησες το δικό σου blog, μπορείς από την επιλογή "Θέμα" και " Προσαρμογή" να διαμορφώσεις το πρότυπο πχ να αλλάξεις χρώματα, γραμματοσειρές κτλ. (θα μιλήσω εκτενέστερα σε επόμενες αναρτήσεις).
6 βήματα για την δημιουργία blog║ El Design FREE Courses


Η σημαντική σελίδα About

Πριν κάνεις γνωστό στο ευρύ κοινό είναι προτιμότερο να δημιουργήσεις μια σελίδα About (θα επεκταθώ για τις σελίδες σε επόμενα μαθήματα), όπου θα δίνεις την δυνατότητα στον αναγνώστη να σε γνωρίσει καλύτερα και να αποκτήσει οικειότητα με το blog σου,  έτσι γράψε λίγα λόγια για σένα και πρόσθεσε μια φωτογραφία σου.


Συνύπαρξη με τα social media

Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν μια επέκταση του blog σου και μια καλή ιδέα είναι η δημιουργία λογαριασμών σε αυτά στο όνομα του ιστολογίου σου. Για αρχή μπορείς να δημιουργήσεις μόνο μια σελίδα στο Facebook, που θα λειτουργεί ως προωθητικό μέσο των αναρτήσεων σου.Συνοψίζοντας τα έξι βήματα που θα ακολουθήσεις είναι:
 1. Κατανόηση των λόγων που σε οδηγούν στην δημιουργία του blog.
 2. Απόφαση για το τίτλο και την διεύθυνση που θα έχει.
 3. Χτίσιμο του δικό σου ιστολογίου ΔΩΡΕΑΝ από τον Blogger.
 4. Διαμόρφωση προτύπου.
 5. Δημοσίευση σελίδας που θα αποκαλύπτεις στο αναγνωστικό κοινό πράγματα για σένα.
 6. Δημιουργία σελίδας Facebook για την προώθηση των αναρτήσεων.

6 βήματα για την δημιουργία blog║ El Design FREE Courses


Για ευκολία σου έχω δημιουργήσει μια checklist ώστε να βοηθηθείς καλύτερα, γνωρίζοντας από την αρχή τα πράγματα που πρέπει να κάνεις.

Αν θες να την συμπλήρωσε την φόρμα και πάτησε DOWNLOAD, κατεβαίνει αυτόματα στον υπολογιστή σου.
Κάτι σημαντικό, η ύπαρξη ενός προσωπικού blog χάνει την αξία του, όταν ο σκοπός είναι να δημοσιεύεις αντιγραφές. Δημιούργησε ένα ιστολόγιο  μόνο στην περίπτωση που έχεις κάτι να πεις.
Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι το blog είσαι ΕΣΥ και σταδιακά ξεδιπλώνεις όλες τις πτυχές του εαυτού σου.


Κλείνοντας θα ήθελα να σου πω, από την εμπειρία μου, γιατί να επιλέξεις να δημιουργήσεις ένα ιστολόγιο.
Όπως έγραψα και στην αρχή λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία. Απασχόλησε περνώντας δημιουργικά τον χρόνο σου, καθώς μια ανάρτηση θέλει χρόνο και φαντασία. Καταφέρνεις να επικοινωνήσεις με αλλά άτομα, που η επικοινωνία μπορεί να δημιουργήσει φίλιες με όμορφους ανθρώπους εξωτερικά, όμως το σημαντικότερο εσωτερικά. Μαθαίνεις να προσφέρεις καθώς το κέρδος που μπορεί να έχεις, ειδικά στην αρχή, είναι ελάχιστο σε αναλογία με το κόπο που καταβάλεις σε κάθε ανάρτηση. Καταλαβαίνεις τελικά ότι η ευτυχία κρύβεται στις λεπτομέρειες, όπως ένα σχόλιο σε μια ανάρτηση που είχες δουλέψει πολύ, και μαθαίνεις να εκτιμάς την ζωή για όσα σου προσφέρει.


Πιστεύω ότι ήταν αρκετά βοηθητικά για να ξεκινήσεις και εσύ ένα blog!

🍒🍒🍒

Άφησε την δική σου απορία/ερώτηση που μπορεί να αποτέλεσε το θέμα για το επόμενο μάθημα από τα El Design FREE Courses!

To El Design μπορεί να σε βοηθήσει στην σχεδίαση του blog σου!
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινώνησε μαζί σου στο eleftheraki0000@gmail.com.


Αν έχεις παρακολουθήσει ή άπλα θέλεις να στηρίξεις τα El Design Free Courses, βάλε το ακόλουθο banner στο blog σου!❤

COPY↓
<div align="center"><a href="https://diary-of-a-beauty-addict.blogspot.gr/" rel="nofollow" title="Diary Of A Beauty Addict" target="_blank"><img src="https://1.bp.blogspot.com/-B9ajefeiAdM/WTe0Egz14rI/AAAAAAAAAlI/HjBYAHs5PyIB59cvmwqSQ1WpbHlDE_JrgCLcB/s1600/el-design-free-courses-banner%2B%25281%2529.png" alt="Diary Of A Beauty Addict" style="border:none;" /></a></div>
Image Map


8 σχόλια:

 1. Μπραβο ελευθερια για την ιδεα και φυσικα τις πληροφοριες.Περιμενω την επομενη αναρτηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελευθερία μου, τι να σου πω; Μπράβο σου, τα συγχαρητήρια μου κορίτσι μου!
  Σ' ευχαριστούμε για αυτά τα μαθήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ χρήσιμες όλες οι συμβουλές και με κατανοητό τρόπο δοσμένες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ χρήσιμες και βοηθητικές οι συμβουλές σου Ελευθερία για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει ένα blog! Μπράβο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου❣
Thank you for visiting my blog❣

2012-2018 Copyright © by Diary Of A Beauty Addict. All rights reserved. Designed By El Design

UP
Blogger Widget