5 FQA σχετικά με την σχεδίαση blog El Design ║ Νέα εμφάνιση στο Chubby Cheeks

27/1/19

Με αφορμή την νέα σχεδίαση που πραγματοποίησα, θα ήθελα μέσα από τις συχνές ερωτήσεις -απαντήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό της εμφάνισης που δημιουργώ σε ένα blog, να ενημερώσω για την σημασία του ορισμού "σχεδίαση blog El Design".

5 FQA σχετικά με την σχεδίαση blog El Design ║ Νέα εμφάνιση στο Chubby Cheeks

Τι εννοείς λέγοντας "σχεδίαση blog";
Όταν αναφέρομαι στην σχεδίαση blog εννοώ τα εξής:
 • Την διάταξη που θα έχει η νέα εμφάνιση,
 • Τα γραφικά (που σχεδιάζονται από εμένα) που θα δημιουργηθούν ώστε να συνδυάζονται αρμονικά στην νέα μορφή του blog,
 • Οι ρυθμίσεις που απαιτούνται για να υπάρχει καλύτερη πλοήγηση, που πολλές φορές δεν είναι ορατά στον απλό αναγνώστη.
Συνεπώς αν μια σχεδίαση στην ο οποία υπογράφω αφαιρεθεί το template (δηλαδή η διάταξη της εμφάνισης) θα πρέπει να αφαιρεθούν και όλα τα γραφικά που συνοδεύουν την συγκεκριμένη εμφάνιση.
Θεωρώ ότι είναι άδικο να υπογράφει άλλος σε γραφικά σχέδια κάποιου άλλου, αφού όλα όσα δημιουργώ αποτελούν πνευματικό μου έργο, για αυτό θα παρακαλούσα να υπάρχει κάποια κατανόηση και συμμόρφωση επί του θέματος.


Πως ακριβώς πραγματοποιείς μια δική σου σχεδίαση;
Χρησιμοποιώ πάντοτε το απλό πρότυπο που δίνει ο blogger.com, καθώς είναι πιο προσιτό στο να προσθέτεις και να αφαιρείς κομμάτια στον κώδικα του template.
Δηλαδή αυτό που κάνω είναι να έχω κοινή βάση σε όλα τα blog που έχω επιμεληθεί την σχεδίαση και με τα κομμάτια του κώδικα που τροποποιώ ανάλογα, διαμορφώνεται κάθε φορά ένα διαφορετικό πρότυπο σχεδίασης.


Γιατί δεν χρησιμοποιείς άλλα πρότυπα;
Ο κύριος λόγος που δεν το κάνω είναι διότι δεν μου αρέσει να οικειοποιούμαι τον κόπο και την δουλειά άλλου, και όχι γιατί δεν γνωρίζω να τα επεξεργαστώ.
Τα τόσα χρόνια ενασχόλησης μου με το αντικείμενο μου επιτρέπουν να μπορώ να κάνω ανάγνωση στον κώδικα του καθε site και να γνωρίζω τις εντολές με τις οποίες λειτουργεί το κάθε σημείο του template.
Επίσης ακολουθώ πιστά μια τακτική: να διαμορφώνω μια σχεδίαση σύμφωνα πάντα με τον χαρακτήρα του κάθε blogger.


Πόσο χρόνο χρειάζεσαι κάθε φορά;
Πάντοτε εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχει η σχεδίαση του κάθε blog και πόσο σύντομα θα με βοηθήσει να καταλάβω αυτό που ακριβώς σκέφτεται ο blogger για την νέα εμφάνιση.
Εμπειρικά μπορεί να χρειαστούν μέρες ή και εβδομάδες, ώσπου να βρεθεί η τελική εμφάνιση, η οποία να σημειώσω ότι πραγματοποιείται σε ένα προσχέδιο blog αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την "ακαταστασία" στο κανονικό blog, που ίσως οδηγήσει σε αρνητική γνώμη των αναγνωστών. Και χρειάζονται μόνο λίγες ώρες, ώστε να περαστούν όλα μαζί στο κανονικό blog. 


Ποιος είναι ο στόχος που θέτεις σε μια νέα σχεδίαση blog;
Κάθε φορά μέσα από την επικοινωνία που έχω με τον blogger προσπαθώ να ψυχολογήσω και να καταλάβω αυτό που ακριβώς ονειρεύεται για την νέα εμφάνιση του blog του.
Έτσι μου αρέσει να δημιουργώ μια σχεδίαση ξεχωριστή, όπως είναι και ο κάθε blogger, δηλαδή να αποπνέει κάτι από το χαρακτήρα του.
Για αυτό έχω σαν αρχή: να διαμορφώνω μια εμφάνιση μοναδική και να μην δέχομαι να κάνω αντιγραφές.


Απάντησα στις πιο συχνές ερωτήσεις που μου στέλνονται κάθε φορά σχετικά με την σχεδίαση blog El Design.

Συνεχίζω με την πρόσφατη σχεδίαση που πραγματοποίησα στο blog Chubby Cheeks, πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα έχει το δικό του εκλεπτυσμένο ύφος, όμοιο με αυτό της καλοσυνάτης Ρούλας.

Όπως πάντα αφαίρεσα το προηγούμενο template και ξεκίνησα να δημιουργώ από το απλό πρότυπο blogger.com.
η προηγούμενη εμφάνιση Έδωσα ένα δικό του ξεχωριστό στιλ με την παλέτα χρωμάτων να αποτελείται από χρυσό και ροζ.
Θελώ να ευχαριστήσω την Ρούλα για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε μένα για την νέα εμφάνιση του blog της και για την κατανόηση που είχε όλο αυτό το διάστημα που είχα να αντιμετωπίσω διάφορα προβλήματα που δεν μου επέτρεπαν να καθίσω μπροστά σε υπολογιστή, με αποτέλεσμα να πηγαίνει πίσω η ολοκλήρωση της σχεδίασης.

Εύχομαι το αποτέλεσμα να της αρέσει και να της χαρίσει περισσότερη έμπνευση και δημιουργικότητα!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Chubby Cheeks και να μου γράψεις με ένα σχόλιο την γνώμη σου για την νέα εμφάνιση του!
Image Map


6 σχόλια:

 1. Θέλω να σε ευχαριστήσω και εγώ από μέρους μου και για την υπέροχη σχεδίαση αλλά και για την άψογη συνεργασία που είχαμε! Αν και δεν γνώριζα πολλά από κώδικες κτλ, με κατεύθυνες σωστά και κατάλαβες αμέσως το στιλ που με αντιπροσωπεύει! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστω πολύ και χαίρομαι που καταλήξαμε σε κάτι που σου αρέσει πολύ!

   Διαγραφή
 2. Μόλις το επισκέφτηκα και είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφο και προσεγμένο. Ωστόσο συμφωνώ πάρα πολύ σε αυτό που λες πως δεν πρέπει να υπογράφουμε ένα πρότυπο που φτιάξαμε πάνω στον κόπο κάποιου άλλου! Και εγώ έχω αλλάξει τα φώτα στο πρότυπό μου, αλλά παραμένει Odd Theme!

  Συγχαρητήρια για αυτό που κάνεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο σου για τη δουλειά που κάνεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου❣
Thank you for visiting my blog❣

2012-2018 Copyright © by Diary Of A Beauty Addict. All rights reserved. Designed By El Design

UP
Blogger Widget