5 βασικά tips στη σχεδίαση του blog

3/2/19

Σήμερα θα αναφερθώ σε 5 βασικά tips που θα πρέπει να προσθέσεις και να αφαιρέσεις στην διάταξη και στον κώδικα για να αποκτήσει ένα blog πιο επαγγελματικό ύφος.

5 βασικά tips στη σχεδίαση του blog

Είναι γνωστό ότι αγαπώ να δημιουργώ την εμφάνιση σε ένα blog και βήμα - βήμα με την προσθήκη κάποιων κομματιών στον κώδικα να δίνουν άλλη μορφή στην σχεδίαση.

Έτσι τα 5 βασικά tips στην σχεδίαση του blog που πρέπει να προσέξεις είναι τα παρακάτω.


Επισημάνσεις.
Οι επισημάνσεις είναι το περίγραμμα των σελίδων και η διαχωριστική γραμμή ανάμεσά στις αναρτήσεις και την πλαϊνή στήλη. Θεωρώ ότι είναι καλό να αποφεύγονται για να δείχνει μια ομοιομορφία η σχεδίαση και να μην είναι αυστηρό.Στοίχιση τίτλου στο κέντρο.
Τα περισσότερα blogs και site έχουν τον τίτλο στο κέντρο ώστε να φαίνεται πιο ευθυγραμμισμένη η εμφάνιση και με αυτό τον τρόπο αποτυπώνεται καλύτερα στην μνήμη του αναγνώστη, αφού δεν χρειάζεται να ψάχνει για το πως ονομάζεται το blog που έχει επισκεφτεί και του άρεσε. Επίσης είναι προτιμότερο η γραμματοσειρά και το μέγεθος που θα χρησιμοποιηθούν να κάνουν τον τίτλο ευανάγνωστο με μια ματιά.
Επιτυγχάνεται με τον κώδικα!↓
#header-inner img {margin: 0 auto !important;} #header-inner {text-align:center !important;}Στοίχιση σελίδων στο κέντρο.
Επίσης για καλύτερη ευθυγράμμιση οι σελίδες πρέπει να τοποθετούνται στο κέντρο.
Επιτυγχάνεται με τον κώδικα!↓
.PageList {text-align:center !important;}

.PageList li {display:inline !important; float:none !important;}Κουμπί "επιστροφή στην κορυφή".

Είναι απαραίτητο και ξεκούραστο να δίνεις την δυνατότητα στον αναγνώστη ενώ βρίσκεται στο τέλος μιας ανάρτησης  ή γενικά του blog, να μπορεί εύκολα να επιστρέφει στην κορυφή με το πάτημα ενός κουμπιού.
Επιτυγχάνεται με τον κώδικα!↓
<div style="position:fixed; bottom:0px; right:0px;"><a href="#"><img src="LINK ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ" border="0" /></a></div>
Διαγραφή Navbar.
Σημαντικό στοιχείο που αποπνέει επαγγελματισμό και δεν αφήνει την αίσθηση ενός προχείρου blog, είναι η διαγραφή της Navbar.


Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις στοιχεία στον κώδικα θα βρεις στο ακόλουθο βίντεο.Αυτά ήταν τα 5 βασικά στοιχεία, που κατά την γνώμη μου, πρέπει να έχει η σχεδίαση ενός blog ώστε να  δένουν όλα αρμονικά και να υπάρχει πιο εύκολη πλοήγηση στον αναγνώστη.

Περιμένω στα σχόλια ποιο πιστεύεις εσύ ότι είναι σημαντικό στοιχείο στην σχεδίαση ενός blog και έχεις υιοθετήσει στο δικό σου.

Image Map


6 σχόλια:

  1. Απλά tips που κάνουν την διαφορά... Χρήσιμη ανάρτηση!😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ακόμη λεπτομέρεια που παρατηρώ όσο περισσότερο ασχολούμαι είναι και τα χρώματα. Είναι καλύτερα να ακολουθείς μια συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων και να τη συνδυάζεις με τον πιο τρελό τρόπο παρά να μπλέκεις εντελώς διαφορετικά χρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σου πω την αλήθεια δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την εμφάνιση του μπλογκ μου. Λειτουργει κυρίως σαν προσωπικό ημερολόγιο που θέλω να μοιραζομαι με αλλους ανθρώπους. Πολυ χρήσιμες πληροφορίες για ενα επαγγελματικό μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου❣
Thank you for visiting my blog❣

2012-2018 Copyright © by Diary Of A Beauty Addict. All rights reserved. Designed By El Design

UP
Blogger Widget